ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - İki Eylül Ortaokulu

Meslek Liseleri Tanıtımı

Türk Milli Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda, ilköğretimi bitiren öğrencilerin devam edebileceği 4 yıllık eğitim sonunda meslek kazandıran, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ara eleman yetiştiren orta öğretim kurumlarıdır. Bu okulların diğer dengi liselerden farkı, öğrencileri mesleki becerileri üzerine geliştirerek işletmelerin teknik ve kalifiye eleman desteğini sağlamaktır. Mesleki eğitim Avrupa ve Türkiye'de vasıflı eleman yetiştirmede en büyük rolü oynar. Meslek liselerinin genel amaçları, iş yerlerinin çeşitli alanlarda ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirmektir.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Hakkında merak edilenler.

1 - Neden Mesleki Eğitim Görüntüle

2 - Alan / Bölümlerde hangi dersler okutulur? Görüntüle

3 - Eskişehir' de Mesleki ve Anadolu Teknik Liselerinde hangi alanlar var? Görüntüle

4 - Eskişehir' de bulunan Mesleki ve Anadolu Teknik Liseleri Görüntüle