ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - İki Eylül Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1944 yılında özel idare tarafından ilkokul olarak yaptırılmış, 1970-71 yılında yapılan ilavelerle 10 derslikli olmuştur. 1992-1993 Eğitim ve Öğretim yılında Blok 8 derslik ilave bina ile İLKÖĞRETİM Okulu olmuştur.
Okulumuz 1993 yılında MLO uygulamasına başlamış, 1996 yılında MLO standartlarını yakalamada Türkiye ikincisi olmuştur. Ayrıca Eğitim kenti olan Eskişehir'de İki Eylül İlköğretim Okulu EARGED başkanlığında Türkiye genelindeki 208 Müfredat Laboratuar Okullarında başlatılan Toplam kalite yönetimi, Öz değerlendirme çalışmalarında başarılı bulunmuştur.
Okulumuz da (1) Müdür, (3) Müdür Yardımcısı ve (63) Öğretmen (1)Memur, (2) hizmetli görev yapmakta ; (479) kız (588) erkek olmak üzere toplam (1067) öğrenci ikili eğitim öğretim görmektedir.

2001 yılından bu yana Eco-School (İlköğretim okullarında çevre uyumu) projesini uygulayarak 2 yılda bir verilen onursal ödül olan "Yeşil Bayrak"ı 3. defa alma başarısını göstermiştir.
Ayrıca; Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereği Temiz okul olarak Beyaz Bayrak ödülü almış. Onurla dalgalandırdığımız Ay Yıldızlı Bayrağımızın yanında Çevreyi ve Doğayı Koruma ödülü Yeşil Bayrak ile Temiz Hijyenik okul ödülü Beyaz Bayrağı gururla gönderde dalgalandırıyoruz.

2003 yılından bu yana Eskişehir TEMA şubesi ile "YAVRU TEMA" çalışmalarını başarıyla yürütmektedir.
Okulumuzda toplantı salonumuz, çok amaçlı salon, Fen Bilgisi laboratuarı, Teknoloji Tasarım atölyesi , (20+1) 2007 yılında yenilenen Bilgisayar laboratuarında Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta mevcuttur. (18) dersliğimiz, (33) şubemiz bulunmaktadır. Tüm dersliklerde görsel Eğitim Öğretimi sağlayarak öğrenmeyi hızlandırmak ve kalıcı kılmak amacıyla Fatih Projesi kapsamında Akıllı Tahta mevcuttur. Okulumuzun Emniyet güvenliğini artırmak amacıyla güvenlik kamera sistemi kurulmuştur. Derslikler, 2 adet idari oda, toplantı salonu ve Bilgisayar laboratuarında toplam 8 adet klima mevcuttur.

Okulumuzdan pek çok, doktor, mühendis, subay, öğretmen, işadamları yetişmiştir. 2008-2009 Öğretim yılında Okulumuz Tepebaşı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmıştır.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Yayın: 29.01.2013 - Güncelleme: 02.10.2023 18:01 - Görüntülenme: 8446